Darczyńcy

Archiwum aktualności

Lata 2019 - 2020

Listopad 2020 r.

Fundacja ZAP-Zdrowie i Praca odpowiedziała na listopadowy apel Dyrekcji Ostrowskiego Szpitala. Dyrektor Szpitala zwrócił się do wszystkich firm i mieszkańców o wsparcie finansowe na zakup sprzętu do walki z koronawirusem - w dalszym ciągu potrzebne są respiratory, kardiomonitory i inne wyposażenie stanowisk dla pacjentów z Covid 19. Fundacja zakupiła i przekazała Szpitalowi pod koniec listopada br. kolejny respirator - dokładnie taki, jaki został przekazany w sierpniu tego roku.

Sierpień 2020 r.

Respirator

Na początku sierpnia dotarł do ostrowskiego szpitala wcześniej zamówiony przez fundację RESPIRATOR - dziękujemy wszystkim firmom, które wpłaciły środki finansowe na jego zakup

Czerwiec 2020 r.

W czerwcu br dotarł do ostrowskiego szpitala wcześniej zamówiony przez fundację sprzęt do walki z koronawirusem tj. kardiomonitor - jeszcze raz dziękujemy wszystkim firmom, które wpłaciły środki finansowe na jego zakup.

Kwiecień 2020 r.

PŁYNY DO DEZYNFEKCJI RĄK I POWIERZCHNI

FUNDACJA zakupiła 600 litrów płynu do dezynfekcji rąk i powierzchni w celu zwiększenia bezpieczeństwa osób przebywających na terenie PARKU PRZEMYSŁOWEGO ZAP. Płyn będzie udostępniony firmie sprzątającej celem stosowania w częściach wspólnych budynków, a również docelowo będzie umieszczony w stacjach dezynfekcji usytuowanych przy wejściach na teren Parku Przemysłowego. Płyn przekażemy też firmom w celu stosowania dezynfekcji na swoim terenie.

Marzec 2020 r.

FUNDACJA ZAMÓWIŁA SPRZĘT DO WALKI Z KORONAWIRUSEM

Dziękujemy wszystkim firmom, które wsparły Fundacje i przekazały środki pieniężne na zakup kardiomonitora oraz respiratora stacjonarnego. Sprzęt ten został już zamówiony i niebawem trafi do ostrowskiego szpitala

ZENON PAWLAK został OSTROWIANINEM ROKU 2019

Prezes Fundacji ZAP ZDROWIE I PRACA kandydatem do tytułu OSTROWIANIN ROKU 2019

Listopad 2019 r.

COROCZNE BADANIA PROFILAKTYCZNE

W tym roku wykonano następujące badania:

• morfologia
  • OB
  • glukoza
  • kwas moczowy
  • RF
  • CRP
  • Ca125
  • PSA
Akcja badań miała miejsce jak zwykle na terenie Parku Przemysłowego i była przeprowadzona w dniach 25 - 29 listopada br. Tak jak w ubiegłym roku, również w tym odnotowaliśmy nowy rekord w ilości przebadanych osób. W tym roku przebadane zostały 623 osoby, tj. o ok. 6% więcej w stosunku do roku ubiegłego. Z badań zostanie sporządzone sprawozdanie, które zamieścimy na naszej stronie w zakładce "SPRAWOZDANIA".

Październik 2019 r.

W październiku br. Zespół Ratownictwa Medycznego ostrowskiego szpitala otrzymał nową karetkę wyposażoną w nowoczesny sprzęt medyczny dzięki realizacji przez Ministerstwo Zdrowia ogólnopolskiego "Programu wymiany ambulansów" oraz pomocy innych darczyńców z Powiatu Ostrowskiego. FUNDACJA ZAP - ZDROWIE I PRACA miała również swój wkład w realizację tego przedsięwzięcia. Zakupione zostało nowoczesne wyposażenie ambulansu.

Kwiecień 2019 r.

Fundacja ZAP - ZDROWIE I PRACA ponownie wsparła ostrowski szpital pomagając w zakupie ambulansu sanitarnego wraz z wyposażeniem na potrzeby Zespołu Ratownictwa Medycznego i przeznaczonego do udzielania pomocy medycznej. Karetka jest w pełni wyposażona w nowoczesny sprzęt medyczny. Szpital posiada aktualnie pięć Zespołów Ratownictwa Medycznego (dwa zespoły specjalistyczne i trzy podstawowe). W związku z intensywną eksploatacją ambulansów zaszła potrzeba pilnej wymiany jednego z posiadanych aut ratunkowych.

NOWOCZESNY SPRZĘT DLA ODDZIAŁU GINEKOLOGICZNEGO OSTROWSKIEGO SZPITALA

W styczniu 2019 r. kolejny nowoczesny sprzęt trafił do ostrowskiego szpitala na Oddział Ginekologii - jest nim aparat USG 3D. Przekazane urządzenie to aparat z bardzo szerokimi możliwościami, oprogramowaniem 3D oraz funkcją Dopplera, pozwalający na bardzo dokładną diagnostykę. Część środków na zakup tego sprzętu przekazała Fundacja ZAP - ZDROWIE I PRACA.